duminică, 24 octombrie 2010

Curs Lamaze - curs de educatie prenatala

Sarcina este o experiență minunată și împreună cu modificările specifice ei, apar, de asemenea și o mulțime de întrebări. Adesea ne bazăm pe sfaturile familiei și ale prietenilor sau căutăm pe forumuri, atunci când dorim răspunsuri la întrebările noastre. Pentru a afla răspunsuri competente la întrebările tale despre sarcină și naștere, poți să apelezi la cursurile de educație prenatală.
Cursurile sunt în așa fel construite încât oferă informații legate de sarcină, naștere și perioada postpartum. Acestea includ: nutriție, anatomie, modificări emoționale și fizice în timpul sarcinii, măsuri de comfort în timpul travaliului, măsuri de management al durerii în timpul travaliului, relaxare, respirație, informații legate de procesul nașterii, medicație si intervenții, cezariană, alăptare și îngrijirea nou-născutului. Toate acestea sunt abordate pe durata a șase cursuri a câte două ore.
Cursurile se desfașoară de obicei în ultimul trimestru de sarcină. În mod ideal ele încep în săptamâna 28-29 de sarcină, însa voi sunteți cei care decideți când vă simțiți confortabil să începeți cursurile.
Nașterea este o experiență marcantă pe care mama o poartă cu ea o viață întreagă. Educația prenatală poate fi primul pas înspre o experiență pozitivă a nașterii.
Viitorii tătici care participă la cursurile Lamaze, primesc un atestat care le conferă dreptul la zece zile de concediu, suplimentare, pentru participarea acestora la îngrijirea copilului. Cursul este gratuit pentru tătici.

Articol preluat de pe http://www.burticamea.ro/.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu